Aktuality

vše kolem příprav

kvě.

25

Parkování

Tak jako loni je omezený prostor k parkování na ulici Větrná. Parkovat je možné ještě kolem Jednoty a omezeně u školky na ulici Požárnická. Ulice Požárnická není průjezdná probíhá tam stavba kanalizace. Pak kdekoli, kde nebudete překážet provozu. Neparkujte na trase. Hlavně na ulici Rekreační kolem tělocvičny. Pojedou tam i děti.

kvě.

24

Upozornění

Po prvním sjezdu za potokem je v místě vedení plynu staveniště. Je už vytvořena objízdná trasa a pojede se kolem výkopu. Ten bude oplocen, oplocení zajištěno bezpečnostní sponou + bude oplocení obtaženo bezpečnostní červenobílou páskou pro lepší viditelnost. V den závodu budou veškeré práce ukončeny. U vjezdu v blízkosti stavby, bude umístěno upozornění stavby na pohyb na staveništi a dodržování vyznačené cyklotrasy, zákaz pohybu mimo cyklotrasu tedy na staveništi. Druhé místo je na 20km za železným mostkem. Cesta je také staveniště a platí stejné podmínky při pohybu mimo cyklotrasu. Po cestě jezdila těžká technika a chodníček bude místy rozježděný. Za mostkem přejeďte na pěšinu mezi rybníčkem a cestou. Za dalších 200m staveniště končí a jede se po původním chodníčku.

kvě.

23

Značení je dokončeno pro obě tratě

Značení je šipkama na stromech, nebo sloupech.Výstražná páska bude natažena až před závodem. Vysečeny jsou i travnaté úseky pro lepší projetí.

dub.

30

PRIZE MONEY

V každé kategorii se vyhlašují první tři nejrychlejší jezdci, kteří obdrží poháry a věcné ceny. Nově letos v absolutním pořadí první tři muži a první tři ženy na trase 30 km získají navíc Prize Money v hodnotě 10 000 Kč. Muži 1. místo 3000, 2. místo 2000, 3. místo 1000, Ženy 1. místo 2000, 2. místo 1200, 3. místo 800.

dub.

30

Oprava zničeného mostku

Koně a čtyřkolky nám zničili mostek za hájenkou na 13km. Je nově opravený, ale užší, aby tam čtyřkolky neprojely.

dub.

22

Oprava sjezdu k mostku do kravího dolu

Vyčištění a oprava úseku do Kravího dolu a i výjezdu za mostkem.

dub.

15

Změna na trase

Tento týden jsme se dověděli, že na některých místech na trase budou plynaři měnit potrubí, jedno je po prvním sjezdu za potokem a druhé podél řeky Opavy. Za potokem je už připravený náhradní úsek, kde se nepojede dokopce k vedení plynu, ale hned za potokem odbočíte vlevo až na lesní cestu. Pak se už pojede stejně.  

dub.

10

Dobrovolník

Chcete se stát dobrovolníkem? Chceš přiložit ruku k dílu? Pomoc s organizací? Úpravou trati? Nebo nás podpořit jinak? Kontaktuj nás na info@majovybobr.cz 

bře.

17

BARS

I letos jsme součástí Bajkerské amatérské regionální soutěže BARS, která pohárovým způsobem vyhodnocuje výsledky osmi oblíbených MTB maratonů v regionu Ostravska a Opavska. Do poháru je možné přihlásit se do konce dubna, propozice najdete na: https://www.napohodu.eu/bars/

bře.

1

Obhlídka tratě po zimě

V lese se stále sváží dřevo. Budeme se snažit postupně trasu upravovat a ponechat jako loni. 

Některé mostky přes potok opravíme a některé co nám poškodili vytvoříme nové.